Handicapundervisning

I Gentofte Rideklub har vi en veletableret handicapafdeling. Det betyder, at vi har heste, der er specielt trænet til at ride med handicappede ryttere. Selve undervisningen varetages af vores handicapinstruktør.

Vi tilbyder på nuværende tidspunkt ikke vederlagsfri ridefysioterapi men opkræver månedlig betaling for handicapridning hos vores ryttere, der derefter må søge kompensation hos deres kommune.

Handicapridning sker i lighed med al anden rideundervisning på GEK ved forudbetalt ugentlig ridelektion. Det koster 1350 kr/måned – uanset om der er 4 eller 5 lektioner i måneden. Prisen er baseret på minimum 40 lektioner per sæson (august-juni), og der ydes ikke godtgørelse ved rytterafbud. Der kan ikke rides løstimer.

Undervisningen er individuelt tilpasset, således at særlige interesser og handicap tilgodeses i hvert enkelt tilfælde. Der er således mulighed for enten at ride ude, at lave styrketræning på hest, motoriske øvelser på hest, afspænding på hest, udstrækning på hest, samt egentlige ridetekniske øvelser som at stoppe og dreje hesten, ride sidelæns osv.

Sådan foregår ridningen
For at der skal være fuldt udbytte af den halve time, der udgør en lektion, er hesten normalt opsadlet ved lektionens start – du er selvfølgelig velkommen til at aftale at du deltager i strigling og opsadling.

Efter de indledende manøvrer med at spænde gjord, indstille stigbøjler, så de passer til netop dig, er du klar til at begynde ridningen. Ridningen kan enten foregå i vores Rotunde, på udendørsridebanen eller i det lille ridehus. Vi træner i at styre hesten, holde balancen, træner svage muskelgrupper og almindelige ridetekniske principper.

Man skal være medlem af Gentofte Rideklub for at modtage handicapundervisning.

Hvis du gerne vil ride, så kontakt kontoret på rideskole@gek.dk