Talentudvikling

GEK vil skabe dygtige ryttere og det vil vi via fokus på talentudvikling. Talentudvikling, som både gælder rideskolen og privatdelen.

GEK støtter vores stævneryttere

KLUBSTÆVNE-RYTTER

Vi har en del stævneryttere på GEK, både indenfor dressur og spring. Og de stævneryttere er vores ansigt udadtil.
Alle skal starte et sted, og som ny stævnerytter er der mange ting at holde rede på. Derfor laver GEK små samlinger med fokus på hvad det indebærer at komme ud på en stævneplads, og hvordan man forbereder sig bedst.

Vi vil også rigtig gerne være behjælpelige med stævnehjælp ude på selve pladsen til de første klubstævner, hvis rytteren har brug for det. Hvis din underviser ikke har tid eller mulighed for at tage med ud, så finder vi en anden løsning.

Det er både hyggeligt, lærerigt og godt for sammenholdet at starte små holdstævner i klub-regi. Og når I starter holdstævner for GEK, så betaler GEK for stævnestarten. Skriv blot til bestyrelsen og din underviser først, da underviseren skal sige god for holdsammensætningen.

DISTRIKTSSTÆVNE-RYTTER

Når du kommer op og starter distriktsstævner for GEK og samtidig får undervisning af en af vores undervisere, så vil klubben gerne signalere opbakningen ved at levere et stævneunderlag med GEK-logo, som du kan bruge, når du starter stævner. Dette er for eksempel:

 • At hilse pænt, når I kommer frem til klubben
 • Altid at sige held og lykke til de andre ryttere – og til konkurrenterne
 • Aldrig at ønske, at det går dårligt for andre – ønsk i stedet, at det går godt for dig og din hest.
 • Altid at tale pænt om de andre ryttere og deres heste,
 • At du husker at der bliver samlet klatter op efter din hest, ved opvarmningen. Og at det er flinkt, hvis man også samler op efter andre, når man er i gang.
 • At du ALDRIG straffer din hest – heller ikke hvis det ikke gik som du forventede. Hverken under ridtet, eller efter ridtet.
 • At det ikke er dommerens, eller andres skyld, hvis det ikke gik godt.
 • At hverken dig eller dine forældre hidser jer op overfor sekretariatet, uanset om der er begået en fejl. Husk på, at det er mennesker, som bruger deres weekend på frivilligt arbejde for, at du kan starte stævne.
 • At rose dine konkurrenter, når de gør noget godt
 • At lykkeønske dine medplacerede, hvis du får placering.
 • ALTID at takke for din præmie, smid gerne din tak på fb eller instagram og ’tag’ sponsoren.
 • At takke arrangøren for stævnet, før I kører hjem.
 • At fejre hinandens sejre på GEK, og at trøste hinanden, hvis det er gået dårligt.

Husk, at et stævne bare er et stævne, og alle ryttere har prøvet at få dårlige ture og dårlige resultater. Og at der altid er god læring at tage med hjem og arbejder videre med.

Distriktsmesterskab for hold afholdes hvert år og her sammensættes holdet, eller holdene efter hvor mange ryttere GEK har som er kvalificeret til at starte dette. Det er underviserne i fællesskab, som sammensætter ud fra ekvipagens resultater. Dette gælder både inden for spring og dressur.
Vil du gerne starte som hold, så meld ud så tidligt som muligt til din underviser. På den måde kan du få lavet en stævneplan op til mesterskabet.
Holdet skal bestå af GEK-ryttere, men hvis det kræver en rytter udefra, for at vi kan stille med et hold, kræver det blot at rytteren melder sig ind i GEK.
GEK betaler derefter for hold-starten og sørger også for at der er stævnehjælp med ude til rytterne.

LANDSSTÆVNE-RYTTER

Når du starter landsstævner for GEK får du som dressurrytter udover dit hvide stævneunderlag også et blåt træningsunderlag med GEK-logo, som du kan have med ude til stævnerne, når der trænes på banen.

GEK sponserer ikke stævnestart for almindelige landsstævner, men vi vil gerne sponsere tilmeldingen til DM for hold. Det vil vi, fordi et hold-stævne sætter fokus på fællesskab og team-ånd, hvilket er i tråd med GEK’s vision.
For at støtte et DM hold, som rider for GEK, ser vi helst, at hovedparten af holdet er GEK’s egne ryttere. Skriv til bestyrelsen og hør om mulighederne.

GEK-TALENT-TEAM

For at komme med i GEK’s Talent team, skal følgende være opfyldt:

Ponyryttere: Fra 10 år til og med det år de fylder 16 år. Træningsmængde: Aktiv ridning 6-7 timer pr. ekvipage om ugen (dvs. plads til at hesten kan få en hviledag, men ikke plads til at du har en part på din hest). Heraf min. 2 lektioner om ugen med kvalificeret underviser fra GEK. Det vil sige, at dressurryttere skal have min. 2 gange dressurundervisning, mens springryttere min. skal have undervisning i spring ved Michael plus dressur eller springdressur. Målgruppen skal være stævneaktiv min. på distriktsplan. Du skal have startet min. 25 dressurstarter eller 40 springstarter om året og minimum fortsætte denne aktivitet. Fra 13 år suppleres aktiv ridning med fysisk træning tilpasset den enkelte.

Hesteryttere: til og med det år de fylder 25 år. Træningsmængde: Aktiv ridning 6-7 timer pr. ekvipage om ugen (dvs. plads til at hesten kan få en hviledag, men ikke plads til at du har en part på din hest). Heraf min. 2 lektioner om ugen med kvalificerede underviser fra GEK. Det vil sige, at dressurryttere skal have min. 2 gange dressurundervisning, mens springryttere skal min. have undervisning i spring ved Michael plus dressur eller springdressur. Målgruppen skal være stævneaktiv min. på distriktsplan. Du skal have startet min. 20 dressurstarter eller 35 springstarter om året og minimum fortsætte denne aktivitet.

Det forventes, at aktiv ridning suppleres med fysisk træning tilpasset den enkelte. Derudover skal du naturligvis starte for GEK, når du starter stævner. Bliver du en del af GEK’s talent team indebærer det desuden:

 • At du sikres plads til de kurser og event GEK afholder med eksterne undervisere
 • At du bliver inviteret til talentsamlinger henover året med fokus på forskellige spændende og vedkommende emner. 
 • At du får tilkoblet Karina Bech som mentaltræner. Karina afholder samlinger og individuelle møder med rytterne og familierne hvor der laves målsætninger på kort og langt sigt.
 • At du og dine forældre inviteres til møde angående deres rolle.
 • At du får jakke med GEK-logo og et flot stævne-underlag
 • At du får hjælp til 2 gange om året at lave en træningsplan – og en stævneplan, som matcher den.
 • Tal med din underviser om dette. Det er dem, som indstiller dig, hvis du opfylder kriterierne.

SÅDAN MELDER DU TIL ET STÆVNE

Når du skal tilmelde dig et stævne sker det via en hjemmeside DRF go, hvor du skal oprette en profil og kan søge på de relevante stævner. Vores trænere er meget behjælpelige med at svare på spørgsmål, hvis der er noget du er i tvivl.

Hvis du rider stævner, er det vigtigt at kunne reglerne for stævner og om rytterlicens. De findes på Dansk Rideforbunds hjemmeside. Klik her
Hvis du skal finde et stævne i Distrikt 1, klik her
Hvis du skal melde til stævne på DRF Go, klik her
Hvis du skal finde resultater fra et stævne, klik her