Gentofte Rideklub - Maltegaardsvej 20 - 2820 Gentofte

Tlf: 39 65 17 02 - Mail: rideskole@gek.dk

Handicapridning på Gentofte Rideklub
I Gentofte Rideklub har vi en veletableret handicapafdeling, Det betyder, at vi har heste og ponyer, der er specielt trænet til at ride med handicappede ryttere. Det betyder også, at der er hjælpemidler til selve ridningen på stedet, samt at du vil føle dig velkommen trods dit handicap. 

Selve undervisningen varetages af en vores handicapinstruktør, ridepædagog Christel Kjær-Thomsen. Vi tilbyder på nuværende tidspunkt ikke vederlagsfri ridefysioterapi men opkræver månedlig betaling for handicapridning hos vores ryttere, der derefter må søge kompensation hos deres kommune.
 
Handicapridning sker i lighed med al anden rideundervisning i GEK ved forudbetalt ugentlig ridelektion. Det koster 1350 kr/måned - uanset om der er 4 eller 5 lektioner i måneden. Prisen er baseret på minimum 40 lektioner per sæson (august-juni), og der ydes ikke godtgørelse ved rytterafbud. Der kan ikke rides løstimer.
 
Man skal være medlem af Gentofte Rideklub for at modtage handicapundervisning eller ridefysioterapi:
Junior (0-18 år)

412,- kr./halvår

Ungdom (19-24 år)

540,- kr./halvår

Senior (25+ år)

670,- kr./halvår

Passiv medlem uanset alder

165,- kr./halvår

 
Undervisningen er individuelt tilpasset, således at særlige interesser og handicap tilgodeses i hvert enkelt tilfælde. Der er således mulighed for enten at ride ude, at lave styrketræning på hest, motoriske øvelser på hest, afspænding på hest, udstrækning på hest, samt egentlige ridetekniske øvelser som at stoppe og dreje hesten, ride sidelæns osv.
 
Sådan foregår ridningen

For at der skal være fuldt udbytte af den halve time, der udgør en lektion, er hesten normalt opsadlet ved lektionen start - du er selvfølgelig velkommen til at aftale med Christel, at du deltager i strigling og opsadling.

Efter de indledende manøvre med at spænde gjord, indstille stigbøjlerne, så de passer til netop dig, er vi klar til at begynde ridningen. Ridningen kan enten foregå i vores Rotunde, eller på ridebanen/det lille ridehus. Vi træner det, at man styrer hesten, holder balancen, træner svage muskelgrupper og almindelige ridetekniske principper.
 
Hvis du gerne vil ride, så kontakt kontoret på rideskole@gek.dk. 

Sponsorer